Kedves Látogatóink!

Mindenszentek napja és Halottak napja alkalmából emlékezzenek velünk elhunyt szeretteikre idézetekkel és megzenésített versekkel:

“A tegnapi nap a halottaké s az emlékezésé volt. A csendes temetők felékesültek. Az ősztől letarolt sírhalmokon melegítő világító mécsek égtek, koszorúk feküdtek. … Aztán, öregbedett az este, kialudtak a mécsek. Az emlékezők serege hazatért… Egy esztendeig ismét éjszaka lesz a temetőben.”
(Ady Endre)

Az alábbi Audio Verskoncert csokrot pedig külön ez alkalomból válogattuk Önöknek. A gyönyörű és megérintő verseket olvashatják, miközben hallgatják az ihletett zenéket. Gondoljunk együtt azokra, akik már nem lehetnek közöttünk, de emlékük szívünkben örökké él!
A zene nyelvén búcsúzunk nemrégiben elhunyt kedves kolléganőnktől is, Nagy Gabriellától, aki egyben a Szirt Kamarakórusunk tagja is volt… kedves mosolyát és gyönyörű fuvolajátékát magunkba zárjuk örökre.

Halottak napi Audio Verskoncert csokor (Kattintson ide vagy a képre az alkalomra összeállított versmegzenésítések meghallgatásához! Az egyes zeneművek külön bejegyzésekben találhatóak a versekkel együtt.)

“Mindenszentek: hideg ősz
bolyg a szellem fázva,
fázó népség temetőz
sírokon gyertyázva.
Jaj az év temető,
mindennap egy holt,
minden napra minden éj
ráírja, hogy: Volt.”
(Babits Mihály)

“Ma a halottak napja van! Nem a csüggedés merev fájdalmával, de a kegyelet meghatottságával lépünk e hantokhoz, s egy könnyet ejtünk… rájok, koszorú gyanánt… Ez a könny, mely beszivárog a rögökön át az életrehívó emberi akarat igaz csöppje… súgja meg a halottaknak valamennyink hívó üzenetét…”
(Mikszáth Kálmán)