Kedves Látogatóink!

Mindenszentek napja és Halottak napja alkalmából emlékezzenek velünk elhunyt szeretteikre idézetekkel és megzenésített versekkel:

“A tegnapi nap a halottaké s az emlékezésé volt. A csendes temetők felékesültek. Az ősztől letarolt sírhalmokon melegítő világító mécsek égtek, koszorúk feküdtek. … Aztán, öregbedett az este, kialudtak a mécsek. Az emlékezők serege hazatért… Egy esztendeig ismét éjszaka lesz a temetőben.”
(Ady Endre)

Az alábbi Audio Verskoncert csokrot pedig külön ez alkalomból válogattuk Önöknek. A gyönyörű és megérintő verseket olvashatják, miközben hallgatják az ihletett zenéket. Gondoljunk együtt azokra, akik már nem lehetnek közöttünk, de emlékük szívünkben örökké él!

Halottak napi Audio Verskoncert csokor (Kattintson ide vagy a képre az alkalomra összeállított versmegzenésítések meghallgatásához! Az egyes zeneművek külön bejegyzésekben találhatóak a versekkel együtt.)

“Mindenszentek: hideg ősz
bolyg a szellem fázva,
fázó népség temetőz
sírokon gyertyázva.
Jaj az év temető,
mindennap egy holt,
minden napra minden éj
ráírja, hogy: Volt.”
(Babits Mihály)

“Ma a halottak napja van! Nem a csüggedés merev fájdalmával, de a kegyelet meghatottságával lépünk e hantokhoz, s egy könnyet ejtünk… rájok, koszorú gyanánt… Ez a könny, mely beszivárog a rögökön át az életrehívó emberi akarat igaz csöppje… súgja meg a halottaknak valamennyink hívó üzenetét…”
(Mikszáth Kálmán)