Kezdőlap
Kezdőlap Együttesünk tagjai és vendégművészeink 2005-től aktuális koncertjeinkig Különböző méretű és összeállítású műsoraink Klasszikustól a musicalekig a koncertjeinken készült fotók Mit írtak rólunk? CD, DVD Telefon, e-mail To swich to english language press this button

 

Nyugati jelen cikk
2014. október 23-án a SZIRT Együttes két helyen is ünnepelte
az 1956-os forradalom 58. évfordulóját:

Cecilia Lloyd szoprán, a Magyar Állami Operaház magánénekesnője,
Andrássy Frigyes "Hűség 1956-hoz" Érdemkeresztes művész,a Magyar Állami Operaház címzetes magánénekese
Andrássy Krisztina zongora, a Magyar Állami Operaház korrepetitora,
Körtvélyessy Zsolt Érdemes művész, Jászai Mari-díjas színművész

Délelőtt a ZUGLÓI Önkormányzat Ünnepi megemlékezésén
közreműködtek, melyről egy videó bejátszást láthatnak
hamarosan honlapunkon.

Nyugati jelen cikkEzek után az esti órákban ARAD-ra utazott a kis csapat, ahol is a Jelen Háza teltházas közönségének adták elő ünnepi műsorukat Vekov Károly történész előadását követően.
A Nyugati Jelen c. írott és online sajtóban még a megemlékezés előtti napokban is megjelent egy felvezető cikk a Magyarországi művészek vendégszerepléséről, majd október 24-én egy szép méltató cikk tájékoztatta a több romániai megyében élő
magyarokat az ünnepség részleteiről.

Kattintson a képekre a cikkek elolvasásához!

A Zuglói és az Aradi 1956-os megemlékezésekről készült képek a galériában!!!

 
2014. október 23-án a Hatoscsatorna nézői ismét láthatták a 2013-ban készült riportot Andrássy Krisztinával és Andrássy Frigyessel a Tea Glóriával c. műsorban, melyben több részlet hangzott el a Magyar Állami Operaház Kamaratermében bemutatott "Sír a téli éjszaka" c. 1956 emlékére írt drámai daljátékból. Műsorvezető: Geszty Glória

"ÚJ ZENÉS-VERSES MESEJÁTÉK SZÜLETETT" címmel
riportot jelent meg Andrássy Frigyessel a Magyar Fórum c. újságban

2014. május 23-án a Zuglói Gyermekek Hete alkalmával mutatták be Andrássy Frigyes: Kacsa Kázmér barátai c. zenés-verses mesejátékát a Lipták Villában. Ez alkalomból jelent meg a szerzővel egy cikk a Magyar Fórum c. újságban.

Szerkesztő: Medveczky Attila

2013. július 11.

"AKI OPERÁT ÍRT 1956-RÓL" címmel
2 oldalas CIKK jelent meg a Magyar Fórum c. újságban
Andrássy Frigyes zeneszerzőről és a Sír a téli éjszaka c. 1956 emlékére írt drámai daljátékról.

Olvassa el itt az interneten! (pdf)


SÍR A TÉLI ÉJSZAKA - Szezonnyitó a Zenebarát Körnél - a Zalaegerszegi TV híradása  
Neves operaénekesek részvételével tartotta szezonnyitóját a Zenebarát Kör. A havonta összeülő társaság hat éve működik. Mint mindig, most is remek darabot választottak.
Házigazda: Szigethy István, Meghívott vendégek: Andrássy Frigyes és Krisztina

2011. szeptemberi szám - Fóti Hírnök
- A SZIRT Együttes Fóton
(Horváth Zsuzsa cikke)

Államalapitásunk ünnepének előestéjén a Fóti Szeplőtelen Fogantatás templomban rendkivüli hangversenyen vehettünk részt.
A müvészek a magyar reformkor zenéjét idézték, de elhangzottak a magyar költészet 20. századi óriásainak megzenésitett müvei is.
A fellépő énekesek – Andrássy Frigyes, Andrássy Krisztina  és Sánta Jolán, valamint a hangszeres müvészek – Nagy Béla (hegedü), Godán Sándor (ütős) és Lengyel Andrea (zongora) mind jelentős kitüntetések birtokosai. Csoportjuk, a Szirt Együttes 2005-ben alakult Andrássy Frigyes, Andrássy Krisztina és Sánta Jolán operaházi mûvészek, mint alapítótagok együttmûködésével.
Világhírû dalok, áriák, musical, operett, oratórium részletek mellett egy új zenei stílus bemutatása is céljaik közé tartozik. Andrássy Frigyes és Krisztina mint zeneszerzõk nagy magyar költők verseit zenésítik meg dalok, duettek, kamaramûvek illetve oratorikus mûvek formájában, melyeket mûsoraikban vegyesen adnak elõ.
Együttesük fõ célja az országon belüli és a határokon túli magyarságnak ezeket a csodálatos költeményeket anyanyelvünkön mind versben mind pedig zenében megszólaltatni.
Eddig kétféle hagyománya volt a versmegzenésítéseknek: az egyik a komolyzene oldaláról: kortárs zeneszerzők nehezen előadható és még nehezebben befogadható dalai és dalciklusai, a másik pedig a könnyűzene oldaláról egy egyszerűbb, népies jellegű stílus, mely könnyebben befogadható és talán népszerűbb is. Az, hogy Operaházi művészek, azaz komolyzenészek befogadható módon adnak elő versmegzenésítéseket, az egy új út.
Céljuk erre az új zenei útra terelni a közönséget – elsősorban a fiatalságot –, ezáltal közelebb hozni hozzájuk a magyar költészetet és elfeledtetni velük a komolyzene iránti előítéleteket. A zene lehet szép – annak ellenére, hogy már oly sok szép dallamot leírtak az elmúlt századokban; és a zene lehet harmonikus – annak ellenére, hogy a környező világban annyi káosz van.
Erkel, Kodály, Liszt, Vivaldi és Gershwin müvei mellett olyan dalok is elhangzottak, amelyeket nem sorolhatunk kifejezetten a komolyzene müfajába.
A reformkor „szórakoztatóiparának” képviseletében Lehár Ferenc Cigányszerelem és Kálmán Imre mindenki számára ismert Csárdáskirálynő cimü operettjeiből hallhattunk részleteket. Vittorio Monti olasz zeneszerző hegedőre irt csárdását Nagy Béla hegedümüvész virtuóz előadásában élvezhettük. Újabb lendületet adott a müsornak egy rendkivül ritkán hallható filmzene: Otto Preminger 1960-ban bemutatott filmjének, az Exodus-nak Oscar dijas dala, az „Ez a föld az enyém” (This land is mine), melyet Andrássy Frigyes hatalmas erővel adott elő Andrássy Krisztina magyar forditásában.
A müvészpáros zeneszerzőként is bemutatkozott. Szabó László Dezső költeményeinek és Radnóti Miklós: Nem tudhatom cimü versének megzenésitésével kellemes élményt adtak a hallgatóságnak. Wolf Péter Ave Maria-ja igazi meglepetésként hatott.  A hangverseny végén hatalmas csattanó volt Koltay Gergely betétdala a Honfoglalás cimü filmből: „Kell még egy szó”, melyet a közönséggel együtt énekeltek a müvészek.
Ha esetleg az olvasó a fenti beszámolóból egy találomra összeválogatott, egymáshoz nem illő produkciókből álló koncertet képzel el, meg kell nyugtatnom: minden elhangzott darab a helyén volt, és a sokféleség egyetlen fogalommal áll össze egésszé: hazaszeretet.

A SZIRT Együttes a DIGI Tv-ben!
2010. december 15. Szerda 19:30 Tea Glóriával
- Vendég: a SZIRT Együttes (kb. 20:30)
:
Andrássy Frigyessel, Andrássy Krisztinával és Sánta Jolánnal beszélget Geszty Glória műsorvezető.
A műsorban elhangzik:
Andrássy-Petőfi: Alkony
(Andrássy Krisztina - ének, Nagy Béla - hegedű, Lengyel Andrea - zongora)

Andrássy-Radnóti: Nem tudhatom
(Andrássy Frigyes - ének, SZIRT Kamarakórus, Lengyel Andrea - zongora, vezényel: Andrássy Krisztina)

Andrássy-Radnóti: Zsivalygó pálmafán
(Sánta Jolán - ének, Menyhárt Zsuzsanna, Ittzés Zsuzsanna - fuvola, Polonkai Judit - fagott)

Andrássy-Szabó László Dezső: Születésnap /Szűz Mária születésnapjára/
(Sánta Jolán, Andrássy Frigyes, Rónai Csaba - ének, Andrássy Krisztina, Lengyel Andrea - digit.zongora, Nagy Béla - hegedű, Godán Sándor - vibrafon)


ismétlések:
2010. december 16. Csütörtök 11:30
2010. december 17. Péntek 19:30
2010. december 18. Szombat 15:30
2010. december 19.
Vasárnap 11:30

DIGI Infocsatorna - Online élő adás: http://www.digikabel.hu/DIGI_Infocsatorna_elo_adas
Tea Glóriával - http://www.teagloriaval.hu

2010. december 5. Hegedűs Gyula utcai Zsinagóga - Chanuka Ünnepség
- Vendég: a SZIRT Együttes: Andrássy Frigyes, Andrássy Krisztina, Sánta Jolán, Lengyel Andrea, Nagy Béla, Godán Sándor

Budapesti Zsidó Hitközség - www.bzsh.hu - beszámoló:

Remek Chanuka ünnepély a Hegedűsben!
"Chanuka ÖTÖDIK LÁNGJÁNAK ünnepélyes meggyújtására 2010. december 5-én (Kiszlév hó 28.) délután – a csípős hideg ellenére is – mintegy varázsütésre igencsak forgalmassá vált a Hegedűs Gyula utca. Sok-sok család – hittestvéreink, barátok, ismerősök, vendégek – igyekezett a Zsinagógába, hogy együtt ünnepeljenek és meghallgassák a jóelőre meghírdetett ünnepi műsort. "
" ...Ezután kezdődött meg az igazán magas színvonalú - a körzethez és a környék tradicionális kulturális szintjéhez méltó - ünnepi műsor, amely Müncz László elöljáró társunk szorgalmas és áldozatos szervező munkáját dícséri..."
"...
az Operaház művészeiből verbuválódott Szirt együttes adott lebilincselő műsort a hallgatóságnak. Virtuális utazásukon a zene szárnyán bejártuk a világ számunkra oly fontos sok táját. Számos világsláger, musical-betétdal, megzenésített vers hangzott el, mind-mind nagy sikert aratva a lelkes hallgatóság körében. Csodálatos énekhangokat, remek zenéket hallhattunk, amelyeket Sánta Jolán művésznő, az Operaház magánénekese és művésztársai tolmácsoltak a hálás közönségnek.
Az est sztárvendége következett: Gerendás Péter, aki fergeteges hangulatot teremtve, egy szál gitárral és sajátos stílusával, a tőle megszokott felszabadultsággal, „igazi zsidó húrokat pengetve” lopózott be valamennyiünk szívébe..."

Andrássy Krisztina és Frigyes a KLASSZIK Rádióban:

2010. október 9. Szombat 11:30
ismétlés: 2010. október 10. Vasárnap 21:30

Beszélgetőpartner: Ókovács Szilveszter
A műsorban elhangzik: Andrássy-József Attila: Ugye pajtás!
/ Andrássy Frigyes - ének, Andrássy Krisztina - zongora

Hallgassa meg a riportot felvételről, itt az Interneten: Klasszik_riport.mp3

/ Klasszik Rádió - Frekvencia: 92.1 "nyugalomra hangolva" - Online adás: www.klasszikradio.hu /

2010. január 30. 13:05 - HírTV - Különkiadás c. műsor
- Vendég: a SZIRT Együttes, Ókovács Szilveszter műsorvezető Andrássy Frigyessel, Andrássy Krisztinával és Sánta Jolánnal beszélget

Klasszikusok könnyedén

A 2005-ben alakult Szirt Együttes célja, hogy a világhírű dalok, áriák mellett egy új zenei stílust is megismertessen közönségével.
Magyar költők verseit zenésítik meg dalok, duettek, kamaraművek, illetve oratorikus művek formájában.
Andrássy Frigyes énekes, Sánta Jolán énekes, Andrássy Krisztina énekes, Lengyel Andrea zongoraművész


Nézze meg a műsort itt, az Interneten!
( A SZIRT Együttes a második vendég volt a műsorban, kb. a műsor 13-14. percében.
)

A műsorban elhangzik 2 zenemű:

Andrássy-József Attila: Ugye pajtás!
Andrássy-Dánandrássy: Farsang - tercett

ismétlés:
2010. január 31. vasárnap 13.05
2010. február 1. hétfő 9.05
2010. február 3. szerda 14.05

Andrássy-Petőfi: Rákóczi - Andrássy Frigyes, Sánta Jolán, Muskát András, Molnár András, Tokody Ilona, Kassay Hajnal, Rácz István

A SZIRT Együttes is részt vett az "Összefogás a rászorulókért" Jótékonysági Hangversenyen 2009. november 29-én, melyen Rácz István Liszt-díjas operaénekes valamint a II. kerületi Polgármesteri Hivatal Családsegítő Központja szervezésében olyan neves művészek léptek fel a nemes cél érdekében, mint:
Tokody Ilona Kossuth-díjas operaénekesnő, Molnár András Kossuth-díjas operaénekes,
Sánta Jolán
operaénekesnő, Muskát András operaénekes valamint Andrássy Frigyes operaénekes.
Az est háziasszonya és egyben fellépő művésze is Kassay Hajnal volt.
Zongorán közreműködött: Doman Katalin és Andrássy Krisztina.
A koncerten világhírű opera- operett- és musicalslágerek mellett Andrássy Frigyes és Krisztina szerzeményei is elhangzottak, melyeket a SZIRT Együttes Light Classic zenekara kísért.
(Lengyel Andrea - el.zongora, Nagy Béla - hegedű, Fülöp Lajos - basszus harsona,
Miklós Attila - nagybőgő, Godán Sándor - ütőhangszerek)

Az est teljes bevétele 1.000.000,- azaz Egymillió Forint volt, mely
a kerületben élő szegény családok gondjait enyhíti, az összegtől függően sikerülhet elérni, hogy a nehéz körülmények között élők közül senki ne maradjon fűtés nélkül ezen a télen.

Láng Zsolt polgármester — az esemény fővédnökeként — köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik jegyet vásároltak az idei advent első vasárnapján tartott hangversenyre. Külön tisztelettel köszöntötte a fellépő művészeket, akik felajánlották, hogy ezzel a szép koncerttel állnak az elesettek és a rászorulók megsegítésének ügye mellé. A Marczibányi Téri Művelődési Központ színházterme teljesen megtelt, minden jegy elkelt a Világhírű dallamok című előadásra, amelynek művészei ezen az estén ingyen vállalták a fellépést. 

2009. november 15. 9:30 - DunaTV - Különvélemény c. műsor
- Beszélgetés Bárány Balázzsal, a VDSZSZ alelnökével valamint Nagy Feróval és Benkő László zenészekkel.

Nagyítás2009. szeptember 29. 14:02 - Magyar Nemzet Online
- A VDSZSZ kilátásba helyezte a figyelmeztető sztrájkot - A Sztrájktörő dala

A VDSZSZ kész már a kollektív munkaügyi vita ideje alatt a figyelmeztető sztrájk megtartására, és kezdeményezik, hogy a szeptember 29-i szakszervezeti oldalegyeztetésen mérlegelje ennek lehetőségét a többi érdekképviselet is – olvasható a szakszervezet keddi közleményében.

Egy sztrájkfelhívással felér a kormány válaszlevele, amiben gyakorlatilag azt javasolják, hogy a MÁV Zrt.-vel állapodjanak meg a kollektív munkaügyi vitát kezdeményező vasutas szakszervezetek – olvasható a VDSZSZ nyilatkozatában. A MÁV-val kellene tehát tárgyalni többek között a kormány által a MÁV-tól elvonni szándékozott 40 milliárd forint kivonásának megakadályozásáról, ami teljesen nonszensz – teszik hozzá.

A kormányzat által adott arrogáns válasz miatt a VDSZSZ kész már a kollektív munkaügyi vita ideje alatt a figyelmeztető sztrájk megtartására – írják –, és kezdeményezik, hogy a szeptember 29-i szakszervezeti oldalegyeztetésen mérlegelje ennek lehetőségét a többi érdekképviselet is.

A kormány vasútromboló terveinek megakadályozása mellett a VDSZSZ célja a sztrájktörők „száműzése”, hiszen a kormány tervezett intézkedései mellett megengedhetetlen luxus a sztrájktörés – legyen szó akár vasutasokról, akár a közúti személyszállításban részt vevő kollégákról.

A Sztrájktörő dala

A szakszervezet épp ezért az Operaház művészeinek segítségével elkészíttette a Sztrájktörő dalának zenekari feldolgozását, a darab magyarul honlapjuk fejlécéből letölthető.

Az amerikai munkásdalt a 20. század elején Joe Hill, az amerikai munkásmozgalom 1915-ben mártírhalált halt nagy szervezője és népénekese alkotta, ami azonban még közel száz év elteltével is nagyon népszerű és üzenetértékű: Casey Jones, a sztrájktörő mozdonyvezető története ennyi idő alatt sem fakult ki a köztudatból – zárul a közlemény.


2009. augusztus 23. Katolikus Rádió - Az opera világa

Az opera világa
Vendég: Rácz István operaénekes

Műsorvezető: Rohonyi Anikó
szerkesztő: Bögös Henrietta

Rácz István kollégánk és barátunk volt olyan kedves és megemlítette
a
SZIRT Együttest a vele készült interjúban, sőt Andrássy Frigyes és Krisztina
2009. június 6-án rendezett szerzői estjének CD felvételét is magával vitte,
melyből az általa énekelt két dalt le is játszotta a Katolikus Rádió:
Andrássy-Alexandriai: Hű pásztorunk, vezesd...

Andrássy-Tóth Á: Hej, Debrecen!
Az alábbi linkre kattintva meghallgathatja a teljes riportot (kb. 60 perc):
Teljes riport meghallgatása az Interneten!
A
z alábbi linkre kattintva meghallgathatja az együttesre vonatkozó részt (kb. 15 perc): Részlet a riportból - hallgassa meg!

2009. augusztus 14. Újpesti Napló - Kulturális ajánló

AUGUSZTUS 20. ELŐESTÉJÉN
Szent István napi szabadtéri koncert színhelye lesz augusztus 19-én, szerdán 19 óra 30 perces kezdettel a fóti Szeplőtelen Fogantatás templom kertje (rossz idő esetén a templom épülete). A műsorban a Szirt Együttes lép fel sztárvendégekkel: Bazsinka Zsuzsanna Érdemes művész, Molnár András Kossuth-díjas Érdemes művész énekesekkel, Dráfi Kálmán zongoraművész, valamint Pregitzer Fruzsina Jászai-díjas színművész társaságában. A műsorban operettek, musicalek, spirituálék: Brahms, Chopin, Erkel, Kacsóh, Kálmán Imre, Kodály Zoltán, Lehár, Liszt, Verdi, valamint Andrássy Frigyes és Krisztina művei csendülnek fel. A hangverseny fővédnöke gróf Károlyi László és felesége, Erzsébet asszony. A hangversenyre támogatói jegyek 1500 forintért válthatók a helyszínen, a bevételt ezúttal is a templom felújítására fordítják.

2008. november 14. Budai Polgár - Klebelsberg napok (11.oldal)

"Jótékonysági Koncertnek ad otthont a Klebelsberg Kultúrkúria december elsején 18 órai kezdettel. A hangverseny bevételét a solymári Fészek Iskola építésének támogatására fordítják a szervezõk. A koncerten Mozart-, Wagner-, Beethoven-, Puccini-mûvekbõl kórus- és operarészleteket adnak elõ a Magyar Állami Operaház mûvészei, kamarakórusa és szólistái, továbbá Andrássy Frigyes és Andrássy Krisztina kortárs zeneszerzõk mûveit adja elõ a Szirt Együttes. Vezényel a Magyar Állami Operaház karigazgatója, Szabó Sipos Máté. A rendezvény védnökei: Gulyás Dénes operaénekes, országgyûlési képviselõ és a Szabad Waldorf Nevelésért Alapítvány."

2008. augusztus - Képmás - Mindennapi Katarzisunk

"Ha fiatalok akarunk maracni, minden nap olvassunk el egy költeményt, hallgassunk egy kis zenét, nézzünk meg egy szép festményt, és amennyiben lehetséges, tegyünk valami jót. Az ember legfõbb érdeme éppen az, hogy felülkerekedik a külsõ körülményeken, és minél kisebb befolyást enged azoknak" - ajánlja Goethe, és ebben a szellemben él Kondor Katalin is.

..... Kondor Katalin szereti magának felfedezni az újdonságokat. Nemrég ismerte meg a kiváló operaénekesekből álló, új zenei stílust bemutató SZIRT Együttest. Nagy magyar költők verseit zenésítették meg, s szépen kiművelt, gyönyörű, érett hangokon csendülnek fel a dalok.

Kondor Katalin a Magyar Rádió volt elnöke, jelenleg a Kossuth Rádió Arcvonások címû mûsorának szerkesztõ-riportere.
Ajánló: 2008. augusztus 19. kedd 19:30 Fót
- A fóti Szeplõtelen Fogantatás Templom kertjében hallható a SZIRT Együttes Szent István-napi szabadtéri koncertje.

2008. augusztus 9. 20:47 Magyar Nemzet - Kultúra röviden

Szent István-napi koncert Fóton

A fóti Szeplőtelen fogantatás templom kertjében augusztus 19-én este fél nyolckor Szent István-napi szabadtéri koncert kezdődik a Szirt együttes elõadásában.

Az est sztárvendégei: Sass Sylvia és Thierry Pillon.
A koncertprogramban többek közt Brahms, Gershwin, Kodály, Lehár, Monty, Mozart, Offenbarch, Rossini és Verdi művei szerepelnek. (V. K.)

2008. augusztus 15. Népszabadság Online - Kulturális ajánló

Szent István-napi koncertet tartanak a fóti Szeplőtlen Fogantatás-templom kertjében
este fél nyolctól. Fellép többek között a Szirt Együttes, Sass Sylvia és Thierry Pillon.
Fél héttõl a Közösségi Házban kiállítják Sass Sylvia Madonna és két angyal
című festménytrilógiáját.

2008. augusztus Koncert a templomkertben - Fot-Online.hu

A fóti katolikus egyházközség, augusztus 20.-a méltó megünneplésére annak előestéjén
(augusztus 19.-én este fél nyolckor) koncertet rendez a Szeplõtelen Fogantatás templom kertjében.

A szabadtéri előadáson fellép több ismert hazai művész.

A jegyekből származó bevételt a templom felújítására fordítják.

A részletes program és műsor alább olvasható.

Gödöllõ Környéki Turisztikai Egyesület

SZENT ISTVÁN NAPI SZABADTÉRI KONCERT
A FÓTI SZEPLŐTELEN FOGANTATÁS TEMPLOM KERTJÉBEN (Eső esetén a templomban)
A SZIRT Együttes előadásában
2008. AUGUSZTUS 19. Kedd 19:30

Fővédnökök: Gróf Károlyi László Úr és felesége
Erzsébet Asszony valamint Sass Sylvia művésznõ
Sztárvendégek: Sass Sylvia és Thierry Pillon (Franciaország)

Info Gödöllõ - Fót

Aug.19. Szt István napi ünnepség
(középkori énekek, korabeli hangszerek és viselet, utcabál, tűzijáték)

2008. Augusztus 19. Kedd 19:30 A SZIRT Együttes elõadásában (plébániakertben)

Fővédnökök: Gróf Károlyi László Úr és felesége Erzsébet Asszony
valamint Sass Sylvia művésznõ

Sztárvendégeink: Sass Sylvia és Thierry Pillon (Franciaország)

Műsoron Bock-Harnick, Brahms, Donaudy, Gershwin, Kálmán Imre, Kodály, Lehár, Monti, Mozart, Offenbach, Rossini, Sarasate, J.Strauss, Verdi, Wolf Péter valamint Andrássy Frigyes és Krisztina mûvei

Sass Sylvia, Sánta Jolán, Andrássy Krisztina, Thierry Pillon, Busa Tamás, Andrássy Frigyes - ének, Nagy Béla – hegedű, Nagy Gabriella – furulya, fuvola valaminta 4 fiú: Mann György, Tóth Árpád, Somogyi Zoltán, Zsigmond Géza- ének
Zongorán közreműködik: Andrássy Krisztina és Lengyel Andrea
Mûsorvezetõ:Sebők Sándor atya

Szent István-napi szabadtéri koncert Fóton - augusztus 8. 11:28

Augusztus 19-én, kedden 19.30-kor a fóti Szeplõtelen Fogantatás-templom kertjében
a Szirt Együttes ad szabadtéri koncertet.

A program fõvédnökei: Károlyi László és felesége, Erzsébet, valamint Sass Sylvia.
Közremûködik: Sass Sylvia és Thierry Pillon.

Mûsoron: Boch-Harnik, Brahms, Donaudy, Gershwin, Kálmán Imre, Kodály Zoltán, Lehár Ferenc, Monti, Mozart, Offenbach, Rossini, Sarasate, J. Strauss, Verdi, Wolf Péter,
valamint Andrássy Frigyes és Krisztina mûvei. Mûsorvezetõ: Sebõk Sándor plébános

A templom címe: Fót, Vörösmarty u.2.
A Szirt együttes honlapja: www.szirtegyuttes.hu

Magyar Kurír

Váci Egyházmegye - Fóti Koncert
SZENT ISTVÁN NAPI SZABADTÉRI KONCERT
A FÓTI SZEPLŐTELEN FOGANTATÁS TEMPLOM KERTJÉBEN

(Eső esetén a templomban)
A SZIRT Együttes elõadásában
2008. AUGUSZTUS 19. Kedd 19:30

Fõvédnökök: Gróf Károlyi László Úr és felesége
Erzsébet Asszony valamint Sass Sylvia mûvésznõ
Sztárvendégek: Sass Sylvia és Thierry Pillon (Franciaország)

Mûsoron Bock-Harnick, Brahms, Donaudy, Gershwin, Kálmán Imre, Kodály, Lehár, Monti, Mozart, Offenbach, Rossini, Sarasate, J.Strauss, Verdi, Wolf Péter valamint Andrássy Frigyes és Krisztina mûvei

Sass Sylvia, Sánta Jolán, Andrássy Krisztina, Thierry Pillon, Busa Tamás, Andrássy Frigyes - ének, Nagy Béla – hegedû, Nagy Gabriella – furulya, fuvola valaminta 4 fiú:Mann György, Tóth Árpád, Somogyi Zoltán, Zsigmond Géza- ének, zongorán közremûködik: Andrássy Krisztina és Lengyel Andrea, mûsorvezetõ:Sebõk Sándor atya
A hangverseny alkalmából a Közösségi Házban kiállítjuk Sass Sylvia „Madonna és két angyal” c. festménytrilógiáját, melyet a mûvésznõ ajándékozott a templomnak. Internet: www.szirtegyuttes.hu
AndrássyDuo Produkció

2008.04.26. Szombat 22:15 Budapest TV Töltse velünk az éjszakát! címû mûsora
- vendég: a SZIRT Együttes - mûsorvezetõ: Komáromi István

 Nézze meg a TV felvételt itt az Interneten:

A kis képernyõ közepén lévõ Play gomb 2x-i megnyomásával indul a lejátszás.
(Amennyiben akadozna a felvétel, nyomja meg a Pause gombot és várjon kb. 3 percet, majd nyomja meg újra a Play gombot.)

2008.04.08. Kedd 14:05 Kossuth Rádió Arcvonások címû mûsora - Andrássy Frigyes, operaénekes - riporter: Kondor Katalin
(ismétlés: 2008.04.09. Szerda 23:05)

Andrássy Frigyes operaénekes - A hivatásos énekesek között ritka, aki szabadidejében is az énekléssel foglalkozik. Az Operaház tagja kollégáival együttes alapított, melyben "örömzenélnek", gyönyörû verseket zenésítenek meg, és egyre több koncertet adnak. (RTV Részletes újság)

 Hallgassa meg a teljes riportot itt az Interneten!

2008.03.15. Szombat - Kultúrális és Mûvészeti TV - Kultúrális Híradó hétvégi kiadás - az 1848-as forradalomra emlékezünk:

Ma ünnepeljük az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc, Magyarország újkori története meghatározó eseményének, a nemzeti identitás egyik alapkövének, 160. évfordulóját. Országszerte számos megemlékezés zajlik, de több magyar mûvész is ünnepi mûsorral készül e jeles alkalomból. Ma este 19 órakor láthatják a Nádor Teremben a SZIRT Együttes elõadását „A forradalom ünnepe” címmel. A Kulturális és Mûvészeti Televízió a szerdai fõpróbán járt:

Nézze meg!

2008.02.22. Emberbarát újság (2008.02.17. Andrássy Frigyes gitározik és énekel a Nagyfuvaros utcai Zsinagóga Emberbarát Klubjában)

"A vasárnapi Emberbarát klub összejövetelén a szép számú közönség elõtt fellépett, illetve gitáron kísérve magát népszerû dalokat adott elõ Andrássy Frigyes, az Állami Operaház énekese.
A sikeres elõadást Gál Juli követte...."


2008.01.29. Café Momus - momus.hu (2008.01.28. A Magyar Állami Operaház Énekkari mûvészeinek koncertje az Óbudai Társaskörben) - részlet:

"Emlékezetes marad számomra a hétfõ esti koncert, amelynek külön pikantériája, hogy a fellépett operaházi énekkari mûvészek egyike- másika nemcsak ének-, hanem hangszeres tudását is a reflektorfénybe állította; kis túlzással állítom, Andrássy Krisztinának meg lesz a betevõ falatja akkor, is ha már nem fog énekelni, hiszen mesteri fokon játszik zongorán: mély átéléssel, rendkívüli technikai tudással adta elõ –kotta nélkül – Liszt Ferenc VIII. Magyar Rapszódiáját, s ezzel a hangverseny legnagyobb sikerét aratta! Sõt, Andrássy Krisztina a továbbiakban is odaült a zongorához, hogy kísérje énekpályatársait, így Dvorak Stabat Mater –In Flamatus gyönyörû altáriában Szõnyi Szilviát, vagy említhetem a Madárdalt a Bajazzókból, amelyet Magyari Esztertõl hallottunk. Persze azért nem lett hûtlen az ’eredeti’ szakmájához, hiszen a Magyar Állami Operaház Énekkari tagjainak jótékonysági hangversenye rögtön az õ énekhangján megszólaló Amália-áriával kezdõdött Az álarcosbál II. felvonásából."

2007.12.22 Kultúrális és Mûvészeti TV - www.kulturalis.hu (2007.05.14. Andrássy Frigyes és Krisztina Szerzõi Estje):

"2007 májusában a Nádor teremben mutatkozott be a szerzõpáros a versek és a zene egy egészen új ötvözetével. A megzenésített gyönyörû költemények részben szólista produkcióként, részben kórusmûként hangzottak el, de kivétel nélkül mindegyik igazán egyedi kulturális élményt kínál."

2006.11.20 Fidelio - Koncertbeszámoló egy amatõr fülével (2006.10.22 Érdi Tamás és vendégeinek koncertje a Péceli Ráday Kastélyban) - részlet:

"A koncert elsõ részében Érdi Tamás vendégei, Sánta Jolán (mezzoszoprán), Andrássy Frigyes (basszus) és az õket zongorán kísérõ Dráfi Kálmán Kodály- és Mozart-dalokat, áriákat adtak elõ. Nem vagyok „vájtfülû”, tehát kérem, ne várjanak tõlem szakmai kifejezéseket és szavakat, szakmai értékelést. Egy amatõr zenekedvelõ gondolatait, érzéseit szeretném Önökkel megosztani, azokat, amelyeket a felcsendülõ zene, a hangok, dallamok csalnak elõ.

Az ismert Kodály-dalok után, bevallom, nekem a két énekesnek a Don Giovanniból énekelt Zerlina-duettje tetszett leginkább. A két énekes ugyanis kedvesen, mosolygósan, pajkosan, haragosan és ismét mosolyogva eljátszotta az operának ezt a részletét. A koncert elsõ részét az ünnepi megemlékezésre is tekintettel Schumann Die Beiden Grenadiere címû mûve zárta, mely borzongatóan szép volt – Andrássy Frigyes hangja megrázó erõvel töltötte be a termet. A lelkes közönség mindhárom mûvész elõadását vastapssal köszönte meg."

Copyright © 2005 - 2012. SZIRT Együttes. Minden jog fenntartva.